تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم از نظر تأکید به مهارت های فرآیندی تنظیم شده توسط تیم تخصصی بانک فایل پژوهشی معلمان به صورت دقیق

تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم از نظر تأکید به مهارت های فرآیندی تنظیم شده توسط تیم تخصصی بانک فایل پژوهشی معلمان به صورت دقیق

تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم به صورت کامل و دقیق توسط بانک فایل پژوهشی معلمان طراحی و تنظیم شده است و این سایت تمام تلاش خود را در راستای تهیه و تنظیم تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم نموده است.بانک فایل پژوهشی معلمان علاوه بر تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم دیگر نمونه های تحلیل محتوا کتب درسی را در سایت جای داده است.باید گفت سایت بانک فایل پژوهشی معلمان بهترین و دقیق ترین سایت در راستای تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم می باشد.

با هم بخشی از متن تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم از نظر تأکید به مهارت های فرآیندی را مشاهده می کنیم.

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی میزان توجه به مهارت های فرایندی در کتاب علوم تجربی دوره ابتدایی است. در پژوهش حاضر از روش توصیفی جهت مشخص نمودن مولفه های مهارت های فرایندی و از روش تحلیل محتوا برای بررسی برنامه درسی علوم تجربی استفاده شده است.جامعه آماری در بخش تحلیل محتوای برنامه درسی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی بوده که از این جامعه کتاب علوم پنجم به صورت هدفمند انتخاب شده است .نتایج به دست آمده بیانگر این است که کتاب در سه فرضیه که مورد تحلیل قرار گرفته ۷۰ امتیاز را کسب کرده است.

کلمات کلیدی: علوم تجربی پنجم، مهارت های فرآیندی، تحلیل محتوا

مقدمه

علوم طبیعی یا علوم تجربی دانش هایی هستند که موضوع آنها بررسی ویژگی های فیزیکی طبیعت ( به معنای وسیع آن، یعنی همه جهان) است. در علوم طبیعی کوشش می شود تا پدیده های طبیعی با روش علمی و بر اساس فرآیندهای طبیعی توضیح داده شود.علوم تجربی نیز که یکی از یازده حوزه ی یادگیری در برنامه ی درسی ملی است « کوشش انسان برای درک واقعیت های خلقت و کشف فعل خداوند » تعریف شده است (علوم تجربی پایه پنجم ابتدایی، ۱۳۹۴).

مهارت های علمی در حوزه علوم تجربی عبارتند از : مشاهده کردن، اندازه گیری، تفسیر یافته ها،فرضیه سازی، برقراری ارتباط، پیش بینی کردن، کاربرد ابزار و طراحی تحقیق ، البته هر یک از این مهارت ها را می توان به مهارت های کوچکترتقسیم کرد مثلا مهارت مشاهده را می توان به مهارت هایی چون مقایسه،طبقه بندی و جمع آوری اطلاعات تقسیم بندی نمود(مبانی نظری و مهارت های آموزش علوم،۱۳۸۷).

می توان گفت در چند دهه اخیر ،هیچ یک از موضوعات درسی به اندازه درس علوم دچار تغییر و تحول نشده است ولی این تغییر تنها از جنبه محتوایی ،آموزش علوم را در بر نمی گیرد .ویژگی عصر کنونی ایجاب می کند تا برنامه های آموزش علوم با به کارگیری روش های فعال سازماندهی شوند تا بتوانند توانایی شناختی و شخصیتی دانش آموزان را رشد دهند.

برای دریافت فایل تحلیل محتوای علوم تجربی پایه پنجم از نظر تأکید به مهارت های فرآیندی از این قسمت اقدام کنید.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید